Våre kandidater

Kommunestyrevalget
Fylkestingsvalget

 
Endre Tvinnereim

Endre Tvinnereim er Byluftlistens førstekandidat til kommunevalget.  Han bor i sentrum og har bakgrunn fra næringslivet.  Endre har studert statsvitenskap ved Harvard University og Universitetet i Bergen.  Som småbarnsfar er han særlig engasjert i å sikre et godt oppvekstmiljø for barn.  Endre er glad i Bergen som by, og er opprørt over at folk nå vurderer å flytte fra sentrum og Danmarks plass på grunn av luftsituasjonen.

 
 

Frøy Gudbrandsen er Byluftlistens førstekandidat til fylkestingsvalget. Frøy bor på Landås, har to små barn og er stipendiat ved Institutt for sammenliknende politikk. Hun er bekymret for Bergens omdømme som en svært forurenset by.  Hun er spesielt opptatt av å finne effektive løsninger på byluftproblemene som tar hensyn til folk fortsatt må få hverdagen til å fungere.

 
 

Marte Jürgensen er Byluftlistens andrekandidat til kommunevalget. Marte er lege og stipendiat i internasjonal helse. Hun bor på Danmarks plass og er lei av å bo i et helsefarlig miljø. Marte har utstrakt organisasjonserfaring, bl.a. som leder av Studentenes Fredspris. Som nylig friskmeldt etter lang tids sykdom har hun et særlig engasjement for syke som blir verre av den dårlige luften, og syns det er uholdbart at en stor gruppe av byens innbyggere må holde seg hjemme på dager med dårlig luftkvalitet.