Luftmonitoren

Byluftlistens datamagasin: Luftmonitoren

Magasinet etterstreber objektivitet, samstundes som Luftmoniteren søkjer ein rein kunnskaps– og faktabasert tilnærming til problemstillingar rundt luftkvaliteten i Bergen. Eit viktig ledd i dette er å vidareformidle data frå pålitelege og relevante kjelder på ein enkel og forståeleg måte.

Luftmonitoren sitt arbeid er hovudsakeleg basert på data frå NILU, GFI og Statens vegvesen. Luftmonitoren vil alltid vere open for tilbakemeldingar, og vise velvilje til openheit når det gjeld behandling og presentasjon av data.

Øivind Skjervheim er redaktør for Luftmonitoren.

Utgaver

Fjerde utgave (publisert desember 2014): Denne utgaven tar for seg utbyggingen av landstrøm i Bergen. Utslipp fra skip i Bergen havn er en stor kilde til lokal luftforurensning. Problemet kan i all hovedsak løses ved å bygge ut landstrøm, slik at skipene kan blir forsynt med elektrisk kraft fra land. Denne utgaven av Luftmonitoren gir en oversikt over landstrøm i Bergen; Den tar for seg hva som har skjedd tidligere, de aktuelle aktørene, gevinstene og det planlagte pilotprosjektet. Vil prosessen med å få på plass landstrøm gå like tregt som den har gjort til nå?

Tredje utgave (publisert oktober 2013): Dekker det første halvåret i 2013, og har et særlig fokus på sykkeltall. Mot alle politiske mål og ambisjoner går sykkelandelen tilsynelatende ned i Bergen. Oppdatert: BY har fått tilbakemelding på sykkeltallene i denne utgaven. Dette har vært veldig nyttig, og vi har laget et korrektiv til sykkelutgaven som luker ut feilene, basert på tilbakemeldingene.

Andre utgave (publisert mai 2013): Dekker januar til april 2013, og har et særlig fokus på svevestøv.

Første utgave (publisert januar 2013): Dekker hele 2012.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s