Krisesenter og Voss kommune

Ordfører,

Dette er en sak som først og fremst angår Voss kommune. Byluftlisten kommer til å støtte innstilingen, men jeg ønsker likevel å bemerke at det er problematisk at Voss legger ned sitt eget tilbud. 

For det første, vil tilbudet i hele Hordaland bli mer sårbart. Bergen krisesenter dekker allerede 19 kommuner. På Østlandet har både Oslo kommune, Asker, Bærum og Drammen sine egne krisesentre, og de har nytte av hverandre. Dersom krisesenteret i Bergen blir fullt, er det langt til Stord eller Florø.

Mangel på plass på krisesenteret vil også øke det implisitte presset på kvinner som allerede bor der til å flytte ut for at senteret skal kunne ta imot nye voldsutsatte kvinner og barn. Da vil mange risikere å flytte tilbake til voldsutøveren pga. vanskeligheter med å skaffe seg bolig på kort tid.

Barnets beste blir ikke tatt vare på hvis de må flytte langt vekk fra eget miljø, skole, barnehage og venner. Barnas normale hverdag, i en vanskelig periode, er en viktig brikke for deres psykiske helse.

Takk.

(Sak 42/2014 201201846 Endringer i samarbeidsavtale jf.kommuneloven § 28-1 e, nye deltakerkommuner i samarbeidsavtalen mellom Bergen kommune som vertskommune og omegnskommuner om utførelse av oppgaver etter Lov om kommunale krisesentertilbud.)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s