Har vi tid, bør interpellasjoner behandles

Interpellasjoner er en viktig sikkerhetsventil for demokratiet i kommunen vår, særlig når vi har parlamentarisme og flertallsbyråd. Interpellasjoner gir anledning til å ta opp og debattere dagsaktuelle saker, som f.eks. trafikksituasjonen i middelalderbyen som vi tok opp i dag.
Men den ordningen som vi har hatt de siste par møtene har vært lite tilfredsstillende. Debatten har fort blitt heseblesende. Derfor vil jeg gi honnør til representanten Moltu for å ta opp denne saken på nytt.
Byluftlisten støtter intensjonen i innstillingen om å øke taletiden. Men det er en mangel med forslaget, nemlig at det ikke utnytter eventuelt ledig tid på slutten av bystyremøter der ordinære saker er ferdige før halv elleve.
Det er vel ingen av oss som synes at alle interpellasjoner er like spennende, særlig de som blir fremmet av andre representanter enn oss selv. Og private forslag fungerer ofte bedre og får en grundigere behandling. Men det er ikke en god nok grunn til å la være å bruke den tiden vi har til å behandle de sakene vi kan.
Det er vår oppgave som folkevalgte å ta opp og debattere viktige spørsmål i byen vår. Vi blir til og med honorert for å være til stede her på møtene. Om vi liker det eller ei, har vi en plikt til å gjøre jobben vår i den tiden som vi har til rådighet. Derfor fremmer jeg det alternative forslaget om at gjenværende interpellasjoner skal tas opp på slutten av hvert møte dersom det er tid igjen.

(Sak 115/2013 – Behandling av interpellasjoner)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s