Skatteparadiser og Bergen kommune

Byluftlisten setter pris på at denne saken blir tatt opp av SV. Jeg vil også gi honnør til de som har laget et godt gjennomtenkt alternativt fellesforslag i komite for finans, av komiteleder Visnes og andre. Byluftlisten er glad for å være med på dette fellesforslaget.

Dette er en sak der det er naturlig si at staten må gå foran. Det er klart at tilnærmingen ideelt sett skal være nasjonal og overnasjonal. Internasjonale tiltak er en viktig del av arbeidet for å få bukt med det store problemet som skatteparadiser utgjør.

Men siden verden ikke er perfekt, er det også nyttig og viktig at kommuner som Bergen bidrar. Som de sier i USA, delstatene er laboratorier for demokratiet. Bergen bystyre – vår kjære BeBy – er også et sånt laboratorium. Det vi bestemmer her i dag blir lagt merke til andre steder. Håper vi.

Det er nemlig ikke bare på de store internasjonale arenaene at vi kan gjøre noe med dette problemet. Som vi vet, er Bergen kommune Norges største primærkommune. Vi tar inn store midler i skatteinntekter, og er avhengige av disse skattemidlene for å drifte kommunen. Det er derfor bra, og helt rimelig, at kommuner som Bergen er med på å dra dette lasset.

(Sak 70-2013: Privat forslag fra Tina Åsgård og Kuberan Thurairajah: «Bergen kommune som skatteparadisfri sone»)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s