Muligheter for mer vegetarmat

I klimadebatten er det noen utslippskilder som får en større del av oppmerksomheten enn de utgjør i utslipp, og omvendt. Fly, og strøm i Norge, har overvekt. Skip, landbruk, særlig kjøtt og særlig metan fra storfe får mindre dekning enn de burde ha gitt de høye utslippene de forårsaker. Det er derfor bra at MDG tar opp dette emnet.

Bergen vil fremstå som en moderne by. Det blir stadig flere vegetarianerne i byen, og mange flytter hit utenfra. Det er også stort potensial for at flere kan spise mer vegetarisk, om de bare får tilbudet.
Vi må også huske at denne byen er bygget på en kjøttfri dag i uken: Fredag. Det katolske Europa hadde som kjent et stort behov for fisk på fredager – en fishy Friday blir det vel – som førte til at Bergen ble en stor omskipningshavn i middelalderen og Nordens største by på 1600-tallet. Vi ville neppe vært her i dag om det ikke hadde vært for en kjøttfri dag i Europa.

Men det er viktig å begynne med gode alternativer. Utfordringen er å lage gode vegetar-retter som folk faktisk liker. Det er ikke uten videre lett, jeg har prøvd selv. For det er lite tradisjon i Norge for vegetarmat. Men det fellesforslaget som vi stiller sammen med Ap og Venstre vil bevege byen i riktig retning. Forresten kan jeg si at det forslaget er lånt fra Oslo, hvor det ble foreslått i finanskomiteen av en Høyre-representant og deretter vedtatt i bystyret.

(Sak 5/2013: Privat forslag fra Sondre Båtstrand (MDG) vedr kjøttfri mandag.)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s