Tre parkeringsanlegg

Vi støtter ikke parkeringsanlegget under Skansendammen. I tillegg til å sette kulturminner og naturlige kvaliteter på spill, vil et slikt anlegg føre til mer bilkjøring gjennom trange gater i et boligstrøk som ble bygget lenge før bilen kom.

Det vi trenger i stedet, og som Byluftlisten støtter, er et større boligsoneanlegg lenger nede med innkjøring fra hovedveiene og utganger for fotgjengere i området rundt Skansen. Det er beklagelig at vi ikke har fått utredet et slikt alternativ.

Bedre tilrettelegging for bildeling i Skansen-området ville dessuten gjort det mulig for flere husstander å klare seg uten egen bil. Dette er et strøk der etter måten få som bruker bilen til og fra jobb. Vi støtter altså De Grønne sitt forslag.

Så til Bygarasjen. Byluftlisten mener at Bygarasjen bør rives og erstattes med bolig og næring, som for eksempel i Nordeas forslag. Parkeringsplassene kan delvis erstattes med anlegg under bakken, delvis med det andre anlegget jeg nettopp nevnte, men ikke minst med anlegg for parker og reis ved kollektivknutepunkter utenfor Bergensdalen.

La meg sitere administrerende direktør i Nordea Liv, Jørund Vandvik: ”Bygarasjen er den største hindringen for en sammenhengende byutvikling mot sør i Bergen
Hele Bygarasjen og spaghettikrysset på Nygårdstangen var et byplanmessig feilgrep fra 1980-tallet. Vi må begynne å rette opp i dette nå.

Men akkurat dette arbeidet er fullført, og vi vil derfor ikke stemme mot denne delen av finansieringsplanen. Men når plan for nordre del av Bygarasjen, plan 0, kommer opp, bør vi ta det opp igjen til diskusjon.

(sak 86 – 2012)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s