Nybygg til Landås skole

Som nykommer i bergenspolitikken undres jeg på hvordan vi kunne komme så langt som dette med Landås skole og de andre 19 skolene som mangler inneklimagodkjenning. Hvis vi vedtar ny Landås skole i dag, betyr det at den kommer til å bli bygget snart? Eller kommer vi til å komme tilbake til saken i 2018?

Byrådspartiene sier det aldri har vært brukt mer penger på opprustning og vedlikehold av skoler i Bergen. Men likevel ligger vi i bunnsjiktet når det gjelder inneluft og godkjente skoler nasjonalt.

Når så mye penger blir brukt til så liten effekt, må man lure på kompetansen til dem som styrer. For eksempel ble flere millioner brukt på å holde Landås skole flytende like før skolen ble stengt.

Byrådet har håndtert skolesaken på en svært dårlig måte. De ser også ut til å ha fått dårlige råd fra sin egen helsevernetat. Vi synes dette er meget problematisk.

Jeg synes også at byrådspartiene slipper altfor lett fra ansvaret sitt når de sier at ansvaret går tilbake en hel generasjon. De har hatt flertall de siste 9 årene, de har prioritert for eksempel å kutte eiendomsskatten. Hvis de ikke vil ta ansvar for dette, hva tar de da ansvar for?

Når det gjelder OPS, så har ikke Byluftlisten noen prinsipiell posisjon. Vi kan godt eksperimentere med OPS, som vi nå gjør for eksempel med Søreide skole. Men jeg føler at det tryggeste i denne saken er bygg i egen regi. Så kan vi i fremtiden lære av hva som fungerte best.

(Sak 46)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s