Åsane sentrum nord bør gjøres mer urbant

Dette er en viktig sak [1]. Vi skal regulere en stor del av det nest største bydelssenteret i Norges nest største by. S3-området har et stort potensiale til å gjøre Åsane til en mer urban bydel, og begynne å reversere den bilbaserte suburbaniseringen av Åsane som vi har sett siden 80-tallet.

Kommunens målsetninger for utviklingen i Åsane sentrum er å skape ”et fullverdig urbant bydelssenter” og ”et lokalt tyngdepunkt i bydelen.” [2]

[- Detaljreguleringen for S3 gir rom for ca. 660 nye boenheter, ca. 44.000 m2 handel og 21.000 m2 kontor, samt ca. 1600 mye parkeringsplasser i underjordiske parkeringsanlegg.]

– Det har vært vurdert 3 alternativ til Bystruktur/byform:[3]
B1 Helhetlig senter med gjennomgående miljøgate
B2 Kvartalstruktur, store kvartaler
B3 Kvartalstruktur – bymessig. Det er dette Byluftlisten ser på som det beste.

Av disse anbefaler utbygger alternativ B1.

· Dette alternativet skaper dessverre en stor barriere mot Åsane senter og Åsane terminal, med 2 svært store bygg mot sør.

· Dette gir svært dårlig adkomst til fots og med sykkel for de som bor, jobber, skal i barnehage skole etc.

· Den gjennomgående gaten fremstår mer som vindtunnel mellom de store byggene mot sør og munner ut i rundkjøringer og 4 felts vei.

I dagens papirutgave i BT står det om hvor mye næringsareal Business Region Bergen mener området trenger de neste 30 årene. Det er ikke arealkrevende næringer som kommer til å være i vekst, det er de arbeidsintensive. Og slike trenger vi i hvert fall i Åsane. Ikke det store hypermarkedet det ligger an til i denne planen. Gitt at Bybanen snart kommer til Åsane, så er S3 et alt for attraktivt område til å bruke på arealintensiv handel.

– Her burde byrådet heller fulgt sine egne føringer i kommunedelplanen og brukt muligheten til å utviklle Åsane senter fra kjøpesenter til ett fullverdig bydelssenter med «mennesket i sentrum» og minder fokus på bilbasert handel.

Alternativt forslag: Bystyret ber byrådet om å detaljregulere S3-området til en bymessig kvartalstruktur, som gitt i alternativ B3 i innstillingen.

– Dette vil sette føringer for den videre utvilklingen i Åsane mot et levende, miljøvennlig og aktivt bydelssentrum med den nye bybanetraseen som knutepunkt.

[1] Sak 20/12: Åsane gnr 188, bnr 11 mfl og gnr 189, bnr 6 mfl Åsane senterområde S3. Forslag til detaljregulering med konsekvensvurdering, plan nr 1819 0000. 2. gangs behandling.
[2] «Kommunedelplan Åsane sentral deler 18.09.2006»
[3] Innstillingen, s. 2.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s